[fourcol_three] Op een woensdagavond laat kregen wij een aangereden hondje in de praktijk. Dit was wel een heel bijzonder geval, omdat de hond samen met de eigenaar was aangereden!

Het volgende bericht heeft hierover in o.a. de Veenendaalse Krant gestaan:

[box] Veenendaalse gewond na aanrijding op Monding

donderdag 11 maart 2010 12:21

VEENENDAAL – Bij een aanrijding op de Monding is woensdagavond een 55-jarige vrouw uit Veenendaal gewond geraakt. Door onbekende oorzaak kwam een 18-jarige automobilist uit Veenendaal omstreeks 22.30 uur op de verkeerde weghelft terecht en kon nog net een auto uit tegenovergestelde richting ontwijken. Hij kwam vervolgens naast de weg terecht en reed vervolgens de vrouw uit Veenendaal aan die daar op dat moment net liep. De vrouw raakte gewond en werd met onder meer een heupfractuur en een scheur in de nekwervel vervoerd naar het ziekenhuis. [/box]

Loekie, de hond was er zeker niet beter aan toe dan de eigenaar, hoewel de krant hier niets over vermeld…

Loekie was in shocktoestand, in coma en met als uitwendig zichtbaar probleem 2 diepe sneden op de neus. We hebben Loekie gestabiliseerd, de wonden gehecht en medicatie gegeven tegen de hersenzwelling en tegen de pijn. De volgende dag was ze weer aanspreekbaar maar had ze duidelijk erg veel pijn en moesten we haar onder narcose brengen om verder te onderzoeken.

Er bleken nogal wat problemen te zijn:

  • Een gebroken onderkaak
  • Een breuk van de buikwand met darmen onder de huid
  • 5 gebroken ribben
  • 2 klaplongen met lucht onder de huid

Arme Loekie! Als eerste is de kaakbreuk geopereerd en gerepareerd met een cerclage, dat is een soort ijzerdraad waarmee de kaak weer vastgezet wordt. De gebroken ribben en de klaplongen moeten met rust genezen. De breuk van de buikwand kon niet direkt worden geopereerd omdat er teveel weefsel kapot was.

De eerste dagen had Loekie ondanks de zware pijnstillers erg veel pijn . Omdat haar baasje ook in het ziekenhuis lag is Loekie de eerste dagen bij ons in de opname gebleven en al snel ging het gelukkig beter met haar. Na 3 dagen begon ze, ondanks de gebroken kaak alweer brokjes te eten, en ondanks de gebroken ribben en de buikwandbreuk liep ze alweer vrolijk mee aan de lijn en sprong ze zelfs in haar hokje! Wat een bikkel!
Na 2 weken hebben we de buikwandbreuk geopereerd, de klaplongen waren inmiddels hersteld en het eten ging ook alweer goed. De hechtingen zijn uit haar neus gehaald en een maand later is ook het ijzer uit de kaak verwijderd. Ten tijde van de 2e operatie van Loekie lag het baasje nog in het ziekenhuis, maar had gelukkig ook weer voor de eerste keer naast het bed gestaan. Revalidatie bij de hond gaat inderdaad meestal sneller dan bij de mens!

Wij wensen Loekie, haar baasje en de rest van de familie Van Harte Beterschap!

Button Text [/fourcol_three] [fourcol_one_last] Loekie
Loekie-rofo-1
loekie-rofo-2
Loekie-OK
[/fourcol_one_last]