Dierenartsen:

Wilma Evertsen

Wilma Evertsen

Van kleins af aan ben ik met dieren opgegroeid en zolang als ik mij kan herinneren wilde ik al dierenarts worden.
Gelukkig werd ik na de middelbare school in 1 keer ingeloot voor de studie diergeneeskunde aan de universiteit in Utrecht.
In 1994 ben ik afgestudeerd. Na een half jaar in Deventer gewerkt te hebben ben ik hier in
Veenendaal komen wonen en werken. Het bevalt me hier prima.
We hebben een leuke praktijk met veel mogelijkheden voor onderzoek, prettige collega’s en een gezellige werksfeer. Het werken in een praktijk met 4 dierenartsen vind ik ideaal.
Een klein team zorgt voor goed onderling overleg en er is altijd de mogelijkheid ‘moeilijke’ patiënten door je collega dierenartsen te laten onderzoeken.  Doordat we met meerdere mensen werken is er de mogelijkheid om ons verder te verdiepen in bepaalde deelgebieden van de diergeneeskunde, zoals bijvoorbeeld echografie, cardiologie en orthopedie waar ik bijzonder in geïnteresseerd ben. Verder geef ik regelmatig een cursus op dierengebied, zoals EHBO en reanimatie bij dieren.

Naast mijn werk heb ik ook privé veel met dieren te maken, het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan…
Naast Grote Munsterlander hond Pippa ben ik ook de trotse eigenaar van paard Jolie, een bruin-bonte kruising Fries, waarmee ik graag in de bossen rijd. En sinds kort heeft een klein vondeling kitten zich in onze harten verschanst..
Daarnaast ben ik getrouwd, moeder van een dochter Amara (geboren in augustus 2004) en een zoon Milan (juni 2008) die gelukkig ook dikke vriendjes zijn met alle hierboven genoemde dieren.
Verdere hobby’s zijn paardrijden, duiken, zowel in Nederland als in het buitenland, reizen en fotografie.
Het leuke van fotograferen is dat ik daarmee alle hobby’s kan combineren!
Eigenlijk kom ik altijd tijd tekort om alle dingen te doen die ik graag zou willen.
Het is dan ook maar goed dat mijn werk eigenlijk ook een hobby is!

Gert Wim Bakker

Gert Wim Bakker

Vanaf mijn vierde levensjaar koesterde ik de vurige wens om dierenarts te worden.
Na 3 jaar biologie te hebben gestudeerd leek deze kinderdroom ver weg, maar na 4 maal te zijn uitgeloot, kreeg ik het felbegeerde plaatsingsbewijs voor de diergeneeskunde studie.

In 1999 afgestudeerd, begon ik in Borne (Twente) als dierenarts in een dependance die ik zelfstandig runde.
Vanaf die tijd altijd in gezelschap van lieve huisdieren. Sinds 2017 is hond Sjaak (kruising Hollandse herder x Labrador), mijn grote vriendin en 2e schaduw.
In 2001 ben ik in de kliniek op de Kerkewijk in het team gekomen. Sinds 2014 ben ik blij en trots om samen met ons vertrouwde topteam van onze Sterkliniek, op de moderne locatie op de Nijverheidslaan, de gezondheid van de vele huisdieren in de regio te bewaken.
Ik koester ook de uitzonderlijke goede vertrouwensband die in de vele jaren is opgebouwd met veel cliënten.
Binnen de diergeneeskunde gaat mijn bijzondere interesse uit naar de disciplines interne geneeskunde, chirurgie, neurologie, gedragsleer, exotische (bijzondere)dieren en apitherapie (bijen geneeskunde).
Daarnaast ben ik actief als voorzitter en secretaris binnen het bestuur van Stichting ALive!, bekend van Klassiek aan de Grift en Nachtgeluiden, en ook nauw betrokken bij het poppodium Vlow0318 met het organiseren
en ontwikkelen van pop-culturele activiteiten binnen de gemeenschap. Ik hou van sportieve, liefst extreme uitdagingen o.a. het beoefenen van Krav Maga, en sinds 2 jaar obstacle of mid-long runs. Mijn ambitie is het schrijven van een thrillerroman, en het liefst zou ik in de nabije toekomst nog mooie reizen maken naar o.a. Oman, Iran, Vietnam, Argentinië, Japan en Curaçao.

Samen met collega-dierenartsen en assistentes probeer ik de beste zorg te verlenen voor uw gezelschapsdieren.
Van hond tot kat … van konijn tot cavia … van vogel tot reptiel … van vis tot spin etc.

Marise Bonga

Marise Bonga

Van jongs af aan wist ik dat ik iets met dieren wilde doen. Alles op vier poten fascineerde mij en geen dier kon mij passeren zonder dat ik het wilde aaien en knuffelen. Mijn ouders riepen al vroeg dat ik maar dierenarts moest worden.
In 2005 kwam die droom uit toen ik aan de studie Diergeneeskunde mocht beginnen.
Ik verliet mijn ouderlijk huis in Sint-Michielsgestel en verhuisde naar Utrecht.

Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende klinieken even rond kunnen snuffelen voordat ik in 2015 in Veenendaal terecht kwam. Nu werk en woon ik hier met veel plezier.
Elke dag geniet ik van de variëteit aan patiënten en eigenaren en de gezellige sfeer binnen het team.
Mijn speciale interesse binnen de diergeneeskunde gaat uit naar de chirurgie, dermatologie en de oogheelkunde.
Hier hoop ik mij in de toekomst verder in te ontwikkelen.
Bent u nieuwsgierig geworden, dan zie ik u graag bij mij in de spreekkamer verschijnen.

 

Pim Sonies

Waar een wil is, is een weg! Ik was namelijk eerst paraveterinair en heb toen doorgeleerd voor dierenarts. Daar ben ik mezelf erg dankbaar voor, want ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk!

De afgelopen twee jaar was dat voornamelijk zelfstandig als dierenarts aan huis en reed ik bijna elke dag visites door heel Nederland. Nu duik ik in een team en in een kliniek en ga ik genieten van alle mogelijkheden die zij met zich meebrengen.

Terwijl ik werk houdt Romy (een Presa Canario) thuis de wacht. Zij wordt “geassisteerd” door Fien de Chihuahua. Samen bewaken zij de hobbyvarkens en de konijnen die onze tuin tot een maanlandschap aan het bewerken zijn. Over een paar jaar hopen we daar weer een nette weide van te maken, zodat ik ook een paard kan toevoegen aan de
verzameling.

Als ik vrij ben ga ik graag op pad met de honden, een stuk toeren op de motor of lekker paardrijden in het bos

 

Paraveterinairen:

Edith van de Water

Edith de Water

Mijn naam is Edith van de Water. Sinds 1989 ben ik in de kliniek werkzaam als assistente.
De werkzaamheden zijn zeer afwisselend: van hectisch baliewerk tijdens een erg druk spreekuur tot de relatieve rust in de operatiekamer tijdens het assisteren bij een chirurgische ingreep.
Wij worden altijd in de gelegenheid gesteld nascholingen te volgen: mijn interesse ligt vooral
bij het gebit van hond en kat en ik heb me dan ook “gespecialiseerd” in het behandelen van gebitsproblemen.
We hebben een superleuk team en zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, kortom: heel fijn om in deze praktijk te werken!
Bijna 20 jaar was ik erg actief in de honden africhting en ik heb de bronzen, zilveren, gouden en briljanten africhtingsonderscheidingsspeldjes.
Mijn vrije tijd vul ik graag met tuinieren, fietsen en fotograferen.
Daarnaast besteed ik ook vele uurtjes aan het oplossen van cryptogrammen.

Inmiddels mag Edith van haar welverdiende pensioen genieten. Echter treft u haar zo nu en dan nog bij ons aan de balie.
Bij nood, vakanties etc, wil zij ons team nog altijd blijven ondersteunen.

 

Annita Schothorst

Mijn naam is Annita Schothorst. In juli 2002 heb ik in Barneveld mijn opleiding tot paraveterinair
dierenartsassistent afgerond en ben direct daarna begonnen als assistente in een gezelschapsdierenpraktijk.
Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal weken stage gelopen bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren Kerkewijk. Na eerst 10 jaar elders in een kliniek gewerkt te hebben, kreeg ik in 2012 de gelegenheid om het team te komen versterken. De afwisseling en veelzijdigheid in werkzaamheden in de praktijk vindt ik erg leuk. Dit omdat je overal inzetbaar bent; van röntgen en OK tot spreekuur en balie. Daarnaast hebben wij een gezellig team met een collegiale instelling! Kortom een prettige werkomgeving.

Van huis uit ben ik opgegroeid met diverse dieren, waaronder konijnen. De vlaamse reus is altijd mijn favoriete konijnenras geweest. Samen met mijn vader doe ik veel aan en in “de konijnensport”. Wij gaan o.a. met onze dieren naar diverse tentoonstellingen door het hele land en vervullen beide enkele bestuursfuncties. Ik ben o.a. secretaris van de Nationale Vlaamse Reuzen Club. Een leuke en wederom afwisselende hobby!

Joyce Otten

Joyce Otten

In 2008 heb ik in Barneveld de opleiding tot paraveterinair succesvol afgerond.
7 jaar lang heb ik in Ede in een praktijk gewerkt, en sinds de zomer van 2015 ben ik in deze praktijk gekomen om het team te versterken.
Van huis uit ben ik met dieren opgegroeid (honden, katten, vogels, schapen en paarden), momenteel heb ik samen met mijn man 2 katten die we uit het asiel gehaald hebben.
In mijn vrije tijd kunt u mij tegen komen in wandel of fietsgebieden. Verder maken mijn man en ik graag verre reizen, zo zijn we o.a. al in Mexico, Cuba en Costa Rica geweest. De komende jaren zullen we geen verre reizen meer maken, want inmiddels zijn wij de trotse ouders van 2 dochters Lieke en Romy.

 

 

Michelle Booms

Mijn naam is Michelle Booms. Vanaf jongs af aan was het voor mij duidelijk, ik ging dierenartsassistente worden. Mijn moeder was dierenartsassistente en bracht dan ook vaak zieke of gewonde dieren mee naar huis, de liefde voor het helpen van dieren werd er dan ook met de paplepel ingegoten.

Tijdens mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente heb ik 2 keer stage mogen lopen bij de Sterkliniek Kerkewijk. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en veel geleerd. Hierdoor heb ik ook altijd gehoopt dat ik er ooit zou werken. Nadat ik een jaar in een andere dierenartspraktijk gewerkt te heb mag ik met trots zeggen dat ik nu deel ben van dit geweldige en gedreven team.

Samen met mijn vriend ben ik vaak te vinden in de bossen voor een stevige wandeling.
Verder hou ik erg van lezen, tekenen en verre reizen maken.
Ik heb al veel dieren gehad van axolotls, konijnen en katten.

 

Ruby Wijnands:  Ruby Wijnandts

Graag stel ik me aan u voor!
Mijn naam is Ruby. Al vanaf heel jonge leeftijd gek op dieren en de natuur. Mijn eerste cavia kreeg ik toen ik vijf was. Janneman.
Er volgden er veel meer, maar ook konijnen, hamsters, parkieten, en later ook honden en katten. Paardrijden deed ik als meisje ook, ik ging er vaak samen met een pony op uit lekker de bossen in.
Door deze gepassioneerdheid voor dieren heb ik ook nooit hoeven twijfelen en denken over studierichting, dat moest iets met dieren zijn! En omdat ik daarbij ook veel interesse heb in
het medische gebied, werd de keuze, heel logisch, de veterinaire wereld.
In 1994 heb ik mijn diploma voor paraveterinair behaald. In 1999 ben ik in dienst getreden bij deze fijne en goedlopende praktijk. In 2010 heb ik de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut afgerond en ik heb 10 jaar lang mijn eigen hondenschool gehad.

In 2020 ben ik even weggeweest van de praktijk en ben ik gaan werken op de spoed en critical care bij dierenziekenhuis Evidensia in Nieuwegein. Ik wilde me heel graag gaan verdiepen in spoedpatiënten. Veel geleerd en gezien. Maar het vaste contact met cliënten en patiënten miste ik ook wel.
Zoals inmiddels al veel mensen weten; ik ben weer terug op mijn vaste en vertrouwde plek.
Fijn om weer terug te zijn en om u (weer) te zien en te kunnen helpen.
Thuis ben ik ook altijd met dieren verbonden; thuis heb ik hond Kaya (een Kangal), kippen,
cavia’s, en paarden. Fotograferen en schilderen van dieren zijn hobby’s waar ik met veel
passie mee bezig kan zijn.

Samira van Dijk: 

Hoi allemaal! Ik ben Samira van Dijk en ik sta te popelen om mezelf aan jullie voor te stellen. In 2023 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan het Aeres training centrum in Barneveld. Sinds april van datzelfde jaar ben ik met veel plezier werkzaam in deze praktijk.Hoewel ik eerder ook de studie paardenhouderij heb gevolgd, besloot ik al snel dat werken met een diversiteit aan dieren veel leuker was. En zo belandde ik hier, waar ik mijn passie kan omzetten in mijn werk.Elke dag kun je mij vinden bij mijn paard genaamd Joy. Samen maken we de bak en het bos onveilig. Van een ontspannen ritje tot een spannend sprongetje of een avontuurlijke cross, we doen het allemaal!Maar mijn leven draait niet alleen om dieren. In het weekend geniet ik er ook van om lekker samen met mijn vrienden een drankje te doen. Want naast hard werken is ontspannen minstens zo belangrijk, toch?Dus, als je op zoek bent naar een dierenkliniek waar zorg, passie en plezier hand in hand gaan, ben je hier aan het juiste adres! Kom gerust langs en laten we samen zorgen voor de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier. Tot ziens!

 

Marije Zweistra: 

Mijn naam is Marije Zweistra. Vanaf kleins af aan heb ik altijd al dieren om mij heen gehad. Toen ik nog maar net kon lopen, ging ik al aan de wandel met de hond en liep ik het hele huis rond met de hond aan de laan. Het was al snel duidelijk dat ik later met dieren wilde gaan werken. En ik ben erg blij dat ik dit ook heb gekozen om te gaan doen.

In 2019 heeft u mij misschien al wel eens een keer voorbij zien komen in de praktijk. Ik heb toen namelijk een stage gelopen bij Sterkliniek.
Sinds die stage heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ik het leuk zou vinden om in deze kliniek aan het werk te gaan.
In 2021 heb ik mijn diploma paraveterinair dierenartsassistente op het Aeres MBO in Barneveld gehaald.  Nadat ik mijn diploma heb gehaald heb ik een paar jaar bij een andere dierenkliniek gewerkt en vanaf maart 2024 mag ik zeggen dat ik deel uitmaak van dit leuke en gezellige team van Sterkliniek. Wij staan altijd klaar om u en uw dier te helpen.