Webbanner_300x250px_statischBij oudere katten komen meerdere problemen voor die vaak lastig te herkennen zijn en vaak gegeneerd worden onder het mom van “ouderdomsklachten”. Maar ouderdom is geen ziekte! Veel ziekten komen wel eerder bij oudere katten: zoals bijvoorbeeld slijtage van gewrichten, artrose en daardoor pijn, nierfalen met meer drinken en meer plassen, overactieve schildklier met als gevolg vermageren ondanks goede eetlust, en de ‘silent killer” bij de kat, namelijk hoge bloeddruk.

De meeste van deze ziekten ontwikkelen zich langzaam. Als wij de katten pas zien als ze ernstig ziek zijn, is het vaak te laat om nog een goede kwaliteit van leven terug te krijgen. Maar bij diagnose in een vroeg stadium kunnen we verslechtering vaak voorkomen!

Vandaar ons nieuwe speerpunt: het Senior consult voor de kat. Aan de hand van een vragenlijst, een lichamelijk onderzoek en een urineonderzoek kunnen we een goed beeld krijgen van het “risicoprofiel” van uw kat en in dien nodig verder actie ondernemen.

Onze paraveterinair Eline is het aanspreekpunt voor deze senior consulten, die ongeveer een half uur duren in onze kattenkliniek op de eerste verdieping van onze praktijk.  We hebben hier een huiselijke wachtkamer en een behandelkamer exclusief voor katten.