Harry op de weegschaalZo stond het arme chihuahua pupje Harry van bijna 11 maanden bij ons op de weegschaal een paar weken geleden.
Hij had bij zijn baas op de scootmobiel gezeten, tussen de benen van de baas op de voetenplank. Harry schrok ergens van en sprong van de treeplank af, zijn riem was te lang en hij kwam onder het wiel van de scootmobiel terecht…..
Gelukkig leek het niet al te ernstig. Het wiel was over zijn linker achterpoot gereden waar Harry niet op kon staan, maar verder was er geen inwendig of uitwendig letsel.
Bij onderzoek bleek, dat het dijbeen van Harry was gebroken in de groeischijf. Jonge honden hebben nog groeiende botten, en daar waar het bot groeit is het minder stevig dan rest van het dijbeen. Hierdoor breekt het sneller op die plek.
Op het volgende plaatje is te zien hoe de breuk eruitziet: en ook gelijk wat er aan moet gebeuren.

De losse botstukken worden tijdens een operatie met 2 pinnen weer op zijn plaats gezet. Gelukkig gaat de genezing van dit soort breuken meestal snel, omdat het bot bij deze jonge dieren nog in de groei is.

Hier wordt Harry geopereerd en hij vond zichzelf heeeeeel zielig toen hij wakker werd.

Maar gelukkig: met goede pijnstillers ging het al snel weer wat beter. 2 maanden na de operatie zullen we foto’s gaan maken van de poot om de genezing te controleren en waarschijnlijk zullen de pinnen dan ook weer verwijderd moeten worden.
Voorlopig kan Harry weer mee op de scootmobiel, maar dan wel in het mandje aan een tuigje met een kort riempje zodat een dergelijk ongeluk niet weer kan gebeuren!