Foto Senioren gezondheidscontrole katKatten worden steeds ouder, zo stijgt de gemiddelde levensverwachting inmiddels boven de 14 jaar. Dat is goed nieuws want uiteraard is het streven van iedere eigenaar om zijn of haar maatje zo lang mogelijk bij zich te houden. Wat belangrijker is dan de leeftijd zelf, is de kwaliteit van leven. Bij oudere katten komen problemen voor die vaak lastig te herkennen zijn en soms onterecht worden afgedaan als ‘ouderdom’.

Alleen is ouderdom geen ziekte! Wat we wel met enige regelmaat zien bij oudere katten zijn artrose en dientengevolge pijn, nierfalen en daardoor meer drinken en plassen, gebitsproblemen of een overactieve schildkier met als gevolg goed eten maar toch vermageren. Katten laten hun ziekteverschijnselen anders zien dan mensen of honden, waardoor het voor een eigenaar lastig kan zijn om ziekte tijdig te onderkennen. Een
oudere kat die 23 uur per dag rust is niet normaal, het kan zijn dat er bijvoorbeeld sprake is van pijn waardoor de kat niet graag wil bewegen.

Als we problemen vroegtijdig signaleren kunnen we uw kat beter ondersteunen en eventueel gericht behandelen met als doel een langere levensverwachting en hogere kwaliteit van leven. Wij willen u daar graag bij helpen.

Daarom bieden wij u een seniorencheck voor uw kat aan. Dit bestaat uit een lichamelijk onderzoek, urineonderzoek en eventueel een bloeddrukmeting. Het urineonderzoek geeft ons een goed beeld over de gezondheid van de kat. Om het opvangen van de urine te vergemakkelijken kunt u kosteloos bij ons een urine-opvangsetje ophalen. Dit bestaat uit kattenbakkorrels die geen vocht opnemen, na het plassen kunt u met een bijgeleverd pipetje en buisje de urine opzuigen.

Wij adviseren bij katten van 10 jaar en ouder een bloeddrukmeting, een hoge bloeddruk is vaak aanwezig zonder dat er aan buitenkant iets aan te zien valt, maar kan wel zorgen voor orgaanschade, bijvoorbeeld aan ogen, nieren en hart.

Wie jarig is trakteert! Omdat wij dit jaar ons 30-jarig jubileum vieren bieden wij tijdens de seniorenmiddagen de seniorencheck, inclusief gezondheidscontrole, urineonderzoek en het urine-opvangsetje, aan voor €30,- in plaats van €61,55.

Indien u tijdens het seniorconsult ook een bloeddrukmeting wil laten uitvoeren, kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. Ook de bloeddrukmeting bieden we u tijdens de seniorenmiddagen voor een gereduceerd tarief aan! Namelijk €30,- in plaats van €53,48.
Dierenarts Kristel de Munnik
Wij zien u en uw kat dit najaar graag tijdens één van onze seniorenmiddagen:

• Woensdag 24 oktober 13.00 -15.00, locatie Ermelo
• Donderdag 25 oktober 13.00-15.00, locatie Harderwijk
• Woensdag 31 oktober 13.00-15.00, locatie Ermelo
• Maandag 5 november 15.30-17.00, locatie Harderwijk

Voor het maken van een afspraak kunt onderstaand formulier invullen.

Wij hopen u en uw kat(ten) dit najaar te mogen verwelkomen voor een seniorencheck.
Sterkliniek Dierenartsen Ermelo & Harderwijk
[hr]

Geef hieronder aan welke middag u met uw kat(ten) langs wilt komen bij dierenarts Kristel voor de seniorencheck. Onze paraveterinairen zullen telefonisch contact met u opnemen om de definitieve tijd met u af te spreken.

Fout: Contact formulier niet gevonden.